14
Sri, Stu
0 Novi članci

GRADSKA KNJIŽNICA I ČITAONICA POŽEGA Mladi literati Gimnazije čitali umirovljenicima

Font

Članovi literarne skupine Gimnazije Požega gostovali su u Gradskoj knjižnici i čitaonici gdje su se, uz čitanje prigodnih tekstova, družili sa svojim sugrađanima treće životne dobi.


-Danas ćemo čitati svoje autorske tekstove kao i književne tekstove Klubu umirovljenika Gradske knjižnice i čitaonice. Ovo je treće u nizu naših javnih čitanja. Do sada smo imali susret s najmlađim korisnicima knjižnice, održali smo pričaonicu za djecu predškolske dobi a nakon toga smo imali čitanje u pješačkoj zoni povodom Adventa u Požegi kada smo s Udrugom MI organizirali jednu humanitarnu akciju: prodaju kolača i čitanje – kazala je Kristina Lešić, voditeljica literarne skupine Gimnazije Požega.
Jedna od članica literarne skupine je Lucija Relić, učenica 4.razreda Gimnazije. - Ovdje ćemo večeras predstaviti neke od naših najdražih književnih tekstova kao i naše osobne učeničke radove.. Bit će tu tekstovi klasične književnosti, kao i moderne. Od svega po malo. Nas u literarnoj skupini ima 15 a, osim pisanjem, bavimo se i drugim oblicima umjetničkog izražavanja – dodala jeL.Relić. -Ovo je druga faza našeg projekta koji se zove "Tulum slova". Počeli smo ga sa širom publikom u vrijeme Adventa, pa smo došli do najmlađih i sada se evo, družimo s nešto starijima. Svima nam je cilj da potaknemo čitanje, da ljudi što više čitaju iz zadovoljstva a ne zato što zbog nečega moraju. To nam je jako bitno, pogotovo s gledišta učenika – pojasnila je Ivana Kajinić Enić, školska knjižničarka.
Kažimo još kako se umirovljenici u knjižnici okupljaju utorkom, dva puta mjesečno, a njihovi susreti ispunjeni su raznim sadržajima. Pa, navratite!

TEKST I FOTO: V.Milković

Vrijeme

Pozega Croatia Sunčano, 15 °C
Trenutno stanje
41%     12.9 km/h     33.932 bar
Prognoza
SRI Min: 6 °C Max: 14 °C
ČET Min: 3 °C Max: 11 °C
PET Min: 2 °C Max: 8 °C
SUB Min: 0 °C Max: 6 °C
NED Min: -1 °C Max: 6 °C
PON Min: -1 °C Max: 5 °C
UTO Min: 0 °C Max: 4 °C
SRI Min: 0 °C Max: 8 °C
ČET Min: 0 °C Max: 7 °C
PET Min: 2 °C Max: 6 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija