14
Sri, Stu
0 Novi članci

VEČERAS POČINJU Dani Matice hrvatske u Požegi

Font

Dani Matice hrvatske u Požegi počet će večeras s predstavljanjem zanimljivih knjiga iz hrvatske povijesti izdavača Despot Infinitus u vlasništvu publiciste, povjesničara, novinara Večernjeg lista i urednika časopisa Vojna povijest Zvonimira Despota.


Znate li da je nakladnička kuća Despot infinitus jedan od rijetkih nakladnika kojemu težište posla nije prevođenje stranih naslova već izdavanje radova hrvatskih autora? Usto, sve knjige Despot infinitusa tiskane su u Hrvatskoj, čime predstavljaju izvorni domaći proizvod. Prevođenjem na strane jezike i suradnjom s brojnim svjetskim knjižarama knjige Despot infinitusa i biblioteke “Hrvatska povijest” postaju sve prepoznatljivijim hrvatskim izvoznim proizvodom iz kojeg pisana riječ hrvatskih autora polagano prodire u sve krajeve svijeta.
Tvrtka radi od početka 2011. godine. Tematski je najviše oslonjena na hrvatsku povijest. Despot Infinitus sudjeluje na svim većim domaćim sajmovima, kao i na sajmovima u Beogradu i Frankfurtu. Dosad su izdali 90-ak naslova, sve skupa u nakladi od više desetaka tisuća primjeraka. Posljednje dvije godine sve više prevode svoje knjige na engleski i druge strane jezike i osvajaju strana tržišta.
Knjiga Davora Marijana "Domovinski rat" koja sadrži prvorazrednu sintezu suvremene hrvatske vojne povijesti prošle je godine dobila nagradu za najbolju knjigu iz historiografije za 2016. godinu. Pored nje bit će predstavljena i knjiga "Prvi svjetski rat - Talijansko bojište" o vojnim operacijama u kojima su hrvatski vojnici izvojevali pobjedu nad premoćnom talijanskom vojskom autora Danijela Tatića, inače izvršnog urednika u nakladničkoj kući Despot Infinitus. Knjiga Maria Jareba  "Kralj Tomislav kroz tisuć godina" donosi analizu povijesnog, društvenog i identitetskog značenja uloge najpoznatijega ranosrednjovjekovnog hrvatskog vladara. Bit će predstavljene i knjige svjetski priznatog vojnog povjesničara Zvonimira Freivogela "Austro-ugarske krstarice u Prvome svjetskom ratu"  i "Enciklopedije podmorničkog rata na Sredozemlju 1914. - 1918.".
Ove  ali i ostale knjige moći će se kupiti po akcijskim cijenama. Predstavljanje knjiga bit će u Hrvatskoj gospodarskoj komori od 19,30 sati. (izvor: Matica hrvatska, ogranak Požega)

Vrijeme

Pozega Croatia Fair (day), 14 °C
Trenutno stanje
46%     12.9 km/h     33.965 bar
Prognoza
SRI Min: 6 °C Max: 14 °C
ČET Min: 3 °C Max: 11 °C
PET Min: 2 °C Max: 8 °C
SUB Min: 0 °C Max: 6 °C
NED Min: -1 °C Max: 6 °C
PON Min: -1 °C Max: 5 °C
UTO Min: 0 °C Max: 4 °C
SRI Min: 0 °C Max: 8 °C
ČET Min: 0 °C Max: 7 °C
PET Min: 2 °C Max: 6 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija