16
Uto, Lis
0 Novi članci

U ŽUPNOJ CRKVI U KAPTOLU Održan 5. godišnji koncert župnih zborova u povodu blagdana sv. Cecilije

Font

U župnoj crkvi u Kaptolu u nedjelju navečer održan je 5. godišnji koncert župnih zborova u povodu blagdana sv. Cecilije, zaštitnice crkve glazbe. Pored dječjeg župnog zbora „Glasići nade“, nastupio je Veliki župni zbor, Tamburaški orkestar OŠ Vilima Korajca te Patrik Marčinković.


Koncert je počeo pjesmom  Himan sv. Ceciliji svih sudionika, a nastavio se nastupom Patrika Marčinkovića koji je na harmonici izveo nekoliko skladbi. Dječji zbor „Glasići nade“ pod vodstvom vjeroučiteljice Ljubice Maljur koji je ove godine prvi puta sudjelovao na biskupijskom susretu dječjih crkvenih zborova izveo je samostalno tri pjesme, a zatim su zajedno sa školskim Tamburaškim orkestrom pod vodstvom prof. Ane Šmitpeter izveli pjesmu Marijo Majko. Tamburaški orkestar izveo je samostalno još dvije skladbe. Veliki župni zbor pod vodstvom Josipa Prajza te uz glazbenu pratnju na orguljama Antona Ećimovića izveo je četiri pjesme, a na kraju su svi zajedno zapjevali pjesmu Ti , Kriste, Kralj si vjekova.
Ljubica Maljur, na kraju koncerta  uručila je djeci koja nisu ni jednom izostala s probe zbora čokoladu, a nagrađena su i dva bračna para koji su dugogodišnji članovi Velikog župnog zbora. Mira i Zdravko Peroutka na dan koncerta slavili su i 40. godišnjicu braka pa su im na tome čestitali ne samo svi zboraši nego i svi posjetitelji koncerta. Posebnu nagradu dobio je i bračni par Jela i Ivo Jurić koji osim što su dugogodišnji članovi zbora njegovom radu pomažu i na druge načine.
Svim sudionicima koncerta na kraju je zahvalio župnik Mario Rašić poželjevši im da i dalje ustraju u njegovu crkvene glazbe istaknuvši da je šteta što Veliki župni zbor nije sudjelovao na biskupijskom susretu zborova  s obzirom na svoju kvalitetu. Na sve njih zazvao je Božji blagoslov.

TEKST I FOTO: Lj.Marić

Vrijeme

Pozega Croatia Većinom oblačno (noć), 11 °C
Trenutno stanje
78%     11.3 km/h     33.728 bar
Prognoza
SRI Min: 7 °C Max: 22 °C
ČET Min: 7 °C Max: 21 °C
PET Min: 8 °C Max: 21 °C
SUB Min: 8 °C Max: 19 °C
NED Min: 8 °C Max: 15 °C
PON Min: 5 °C Max: 16 °C
UTO Min: 6 °C Max: 15 °C
SRI Min: 3 °C Max: 13 °C
ČET Min: 4 °C Max: 13 °C
PET Min: 2 °C Max: 14 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija