17
Sri, Lis
0 Novi članci

OŠ ANTUNA KANIŽLIĆA Obilježen Dan škole i 240. obljetnica Kanižlićeve smrti

Font

Djelatnici i učenici OŠ Antuna Kanižlića, ali i mnogobrojni gosti, okupili su se sinoć u Gradskom kazalištu  kako bi uz prigodni program obilježili Dan škole i 240.obljetnicu smrti čovjeka koji je svojim djelovanjem ostavio u Požegi duboki trag a čije ime ona nosi.


-Mi smo Dan škole stavili u ovaj dio godine iz jednostavnog razloga što u ovoj kalendarskoj godini obilježavamo 240. obljetnicu smrti Antuna Kanižlića. To je jedna vrlo važna obljetnica i koju želimo kao nositelji njegova imena, proslaviti na pravi način. Ovdje se to neće završiti, znači, mi obilježavanje prenosimo i u slijedeću kalendarsku godinu. Krenuli smo s aktivnostima u ovoj školskoj godini a sve će biti završeno jednim simpozom koji priprema HAZU. U prvom mjesecu ćemo imati jedan okrugli stol koji priprema Grad  a mi s ovom školskom priredbom nastojali smo osvijestiti spoznaju o Kanižliću ali ne na jedan dosadan, edukativan način nego na jedan emocionalan način, tako da naša djeca i naši sugrađani bolje shvate tko je bio i što je značio Kanižlić. Naše djelatnice koje su napisale rekst jako su se trudile a različite udruge su nam jako pomogle da osvježimo program – rekla je ravnateljica Marija Samardžija.
Tekst za predstavu Vrijeme Antuna Kanižlića su napisale i prilagodile vjeroučiteljica s.Slavka Vrbanić i učiteljice Valentina Mirković i Slavica Jelić. Plesne koreografije su pripremile Marina Mihelčić i Ilijana Lončar a svoj doprinos dali su i Tamburaški orkestar Tomislava Galića i Glazbena škola. Čast da glumi Kanižlića imao je Mijo Radić.
Dan škole 'kanižlićima' je čestitao dogradonačelnik Ferdinand Troha. - Danas imate razloga biti ponosni kao što su, vjerujem, ponosni vaši roditelji i mogu slobodno reći, i Grad Požega. Mi kao osnivači možemo biti ponosni na ovo što ste izveli. Danas ste svjedočili o identitetu našeg grada i ja vam na tome čestitam – rekao je dogradonačelnik.

TEKST I FOTO: V.Milković

-

Vrijeme

Pozega Croatia Većinom oblačno (dan), 9 °C
Trenutno stanje
81%     11.3 km/h     33.695 bar
Prognoza
SRI Min: 8 °C Max: 22 °C
ČET Min: 7 °C Max: 20 °C
PET Min: 8 °C Max: 21 °C
SUB Min: 7 °C Max: 18 °C
NED Min: 6 °C Max: 16 °C
PON Min: 5 °C Max: 15 °C
UTO Min: 3 °C Max: 13 °C
SRI Min: 4 °C Max: 15 °C
ČET Min: 3 °C Max: 17 °C
PET Min: 5 °C Max: 15 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija