25
Pon, Lip
0 Novi članci

OŠ ANTUNA KANIŽLIĆA Obilježen Dan škole i 240. obljetnica Kanižlićeve smrti

Font

Djelatnici i učenici OŠ Antuna Kanižlića, ali i mnogobrojni gosti, okupili su se sinoć u Gradskom kazalištu  kako bi uz prigodni program obilježili Dan škole i 240.obljetnicu smrti čovjeka koji je svojim djelovanjem ostavio u Požegi duboki trag a čije ime ona nosi.


-Mi smo Dan škole stavili u ovaj dio godine iz jednostavnog razloga što u ovoj kalendarskoj godini obilježavamo 240. obljetnicu smrti Antuna Kanižlića. To je jedna vrlo važna obljetnica i koju želimo kao nositelji njegova imena, proslaviti na pravi način. Ovdje se to neće završiti, znači, mi obilježavanje prenosimo i u slijedeću kalendarsku godinu. Krenuli smo s aktivnostima u ovoj školskoj godini a sve će biti završeno jednim simpozom koji priprema HAZU. U prvom mjesecu ćemo imati jedan okrugli stol koji priprema Grad  a mi s ovom školskom priredbom nastojali smo osvijestiti spoznaju o Kanižliću ali ne na jedan dosadan, edukativan način nego na jedan emocionalan način, tako da naša djeca i naši sugrađani bolje shvate tko je bio i što je značio Kanižlić. Naše djelatnice koje su napisale rekst jako su se trudile a različite udruge su nam jako pomogle da osvježimo program – rekla je ravnateljica Marija Samardžija.
Tekst za predstavu Vrijeme Antuna Kanižlića su napisale i prilagodile vjeroučiteljica s.Slavka Vrbanić i učiteljice Valentina Mirković i Slavica Jelić. Plesne koreografije su pripremile Marina Mihelčić i Ilijana Lončar a svoj doprinos dali su i Tamburaški orkestar Tomislava Galića i Glazbena škola. Čast da glumi Kanižlića imao je Mijo Radić.
Dan škole 'kanižlićima' je čestitao dogradonačelnik Ferdinand Troha. - Danas imate razloga biti ponosni kao što su, vjerujem, ponosni vaši roditelji i mogu slobodno reći, i Grad Požega. Mi kao osnivači možemo biti ponosni na ovo što ste izveli. Danas ste svjedočili o identitetu našeg grada i ja vam na tome čestitam – rekao je dogradonačelnik.

TEKST I FOTO: V.Milković

-

Vrijeme

Pozega Croatia Cloudy, 21 °C
Trenutno stanje
50%     29.0 km/h     33.593 bar
Prognoza
PON Min: 11 °C Max: 21 °C
UTO Min: 12 °C Max: 23 °C
SRI Min: 13 °C Max: 18 °C
ČET Min: 15 °C Max: 20 °C
PET Min: 15 °C Max: 25 °C
SUB Min: 17 °C Max: 26 °C
NED Min: 16 °C Max: 25 °C
PON Min: 17 °C Max: 27 °C
UTO Min: 16 °C Max: 28 °C
SRI Min: 18 °C Max: 29 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija