26
Sri, Ruj
0 Novi članci

KNJIŽNICA I ČITAONICA PLETERNICA Niz događanja tijekom Mjeseca hrvatske knjige

Font

Nakon vrlo posjećenoga predavanja o Matku Peiću, pleternička knjižnica nastavlja s aktivnostima tijekom Mjesec hrvatske knjige. Prema riječima djelatnice prof. Renate Matičević, pokreću se dva nova programa: za one najmlađe, kod kojih tek treba usaditi ljubav prema knjizi, te za one starije, velike ljubitelje čitanja i znanja.

Tako se od 7. studenog počinje s programom namijenjenim predškolskoj dobi, ali i prvašićima koji još uvijek izrazito vole bajke. U Knjižnicu utorkom stiže Vila pričalica koja će pričati priče i bajke, a poslije će djeca sudjelovati u kreativnim radionicama u svezi s  pričom koju su čuli. Treba napomenuti kako su Vilu pričalicu već upoznali polaznici DV Tratinčica tijekom posjeta Knjižnici, a s njom će se odsada družiti svakog utorka, od 18 do 19 sati.
Radionica o Vukovaru
Program četvrtkom, pod nazivom Knjižnica po mojoj mjeri, počinje od 9. studenog, a  različite generacije, od školaraca, mladih do odraslih, moći će za sebe pronaći jedan četvrtak u mjesecu. Tako je 9. studenoga rezerviran za niže razrede osnovne škole, koji će moći sudjelovati u radionici na temu Enciklopedije. Oni malo stariji učenici sudjelovat će 16. studenog u radionici o Vukovaru u dječjoj književnosti i vježbaonici interpretativnog čitanja, a ujedno će se obilježiti i Dan sjećanja na Vukovar. Mladi će se 27.11. moći uključiti u radionicu o fotografiranju, a za odrasle će 30.11.  biti organizirano predavanje prof. Mihaele Markovac na temu Hrvatski pogled na Turke.
Nastavak programa i  sljedećih mjeseci
-Program će se nastavljati i tijekom sljedećih mjeseci te nas očekuju i kvizovi, dokumentarni filmovi, različite radionice te razgovori o pročitanim knjigama. Sva događanja najavljivat ćemo i putem društvenih mreža. Nadamo se da ćemo ovim programima još više otvoriti svoja knjižnična vrata i za neke nove korisnike, ali i velike i male čitače. Stoga nam se pridružite, podijelite s nama svoje interese i želje kako bismo i po vašoj mjeri kreirali svoj program-zaključila je prof. Matičević.                                                              

TEKST: I.Tomić
FOTO: Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica

Vrijeme

Pozega Croatia Sunčano, 13 °C
Trenutno stanje
47%     11.3 km/h     34.236 bar
Prognoza
SRI Min: 0 °C Max: 15 °C
ČET Min: 3 °C Max: 18 °C
PET Min: 7 °C Max: 21 °C
SUB Min: 8 °C Max: 17 °C
NED Min: 7 °C Max: 16 °C
PON Min: 7 °C Max: 17 °C
UTO Min: 9 °C Max: 17 °C
SRI Min: 7 °C Max: 15 °C
ČET Min: 8 °C Max: 18 °C
PET Min: 8 °C Max: 21 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija