21
Sub, Srp
0 Novi članci

TARA MATIJEVIĆ I PETRA ČULJAK Najbolje čitačice u našoj županiji – nijedan dan bez dobre knjige u ruci!

Font

Dok mnogi njihovi vršnjaci slobodno vrijeme radije provode uz igrice i računalo ili prebirući po pametnim telefonima, Tara i Petra, kako same kažu, nijedan dan ne provedu bez dobre knjige u ruci. Stoga nije čudno da su baš one, svaka u svojoj kategoriji, ovih dana na županijskom natjecanju u čitanju naglas osvojile prva mjesta.

Tara Matijević je učenica 4.razreda OŠ Dobriše Cesarića i pobjednica je natjecanja među učenicima nižih razreda. - Rado čitam a najviše volim čitati knjige Sanje Polak. Zadnje što sam pročitala je njena knjiga "Morski dnevnik Pauline P" iz iz te sam knjige odlomak čitala i na natjecanju. Svidio mi se taj roman i preporučila bih ga i drugima jer je jako zabavan. Paulina u njemu pokazuje kako ona uči, priča o svojim problemima i tako. Čitam svaki dan po sat vremena. Volim čitati zato što su mi knjige uzbudljive, zato što kroz njih doznajem neke stvari a i neke nove riječi – kazala je nakon natjecanja Tara.

Petra Čuljak je učenica završnog razreda iste škole kao i Tara a zajedničko im je i to što ni njoj ne može proći dan bez čitanja. - Za natjecanje sam pripremila dio iz "Dnevnika jedne gimnazijalke". Sama sam to izabrala jer inače obožavam romane s takvom tematikom, odnosno one gdje ima malo tragedije, malo ljubavi i svega. Osim knjiga za lektiru čitam i ono što nije obavezno. Obožavam čitati i ono: Dajte mi samo knjigu i ja ne izlazim iz sobe cijeli dan. Moji vršnjaci baš ne čitaju toliko ali, trebali bi – rekla je Petra.

I Tara i Petra našu će županiju predstavljati na državnom natjecanju u Sisku krajem mjeseca. Dogovori s mentoricom oko toga tek slijede. - Još moram vidjeti kako ćemo se pripremati ali se ja nadam da će i tamo biti dobro. Čitati ću nastaviti i dalje svaki dan, za mene bez knjige nema ništa – zaključila je na kraju Patra.

TEKST I FOTO:V.Milković

Vrijeme

Pozega Croatia Sunčano, 23 °C
Trenutno stanje
58%     6.4 km/h     33.424 bar
Prognoza
SUB Min: 17 °C Max: 31 °C
NED Min: 18 °C Max: 29 °C
PON Min: 18 °C Max: 22 °C
UTO Min: 18 °C Max: 26 °C
SRI Min: 18 °C Max: 27 °C
ČET Min: 18 °C Max: 26 °C
PET Min: 17 °C Max: 26 °C
SUB Min: 18 °C Max: 26 °C
NED Min: 19 °C Max: 28 °C
PON Min: 19 °C Max: 26 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija