17
Sri, Lis
0 Novi članci

TARA MATIJEVIĆ I PETRA ČULJAK Najbolje čitačice u našoj županiji – nijedan dan bez dobre knjige u ruci!

Font

Dok mnogi njihovi vršnjaci slobodno vrijeme radije provode uz igrice i računalo ili prebirući po pametnim telefonima, Tara i Petra, kako same kažu, nijedan dan ne provedu bez dobre knjige u ruci. Stoga nije čudno da su baš one, svaka u svojoj kategoriji, ovih dana na županijskom natjecanju u čitanju naglas osvojile prva mjesta.

Tara Matijević je učenica 4.razreda OŠ Dobriše Cesarića i pobjednica je natjecanja među učenicima nižih razreda. - Rado čitam a najviše volim čitati knjige Sanje Polak. Zadnje što sam pročitala je njena knjiga "Morski dnevnik Pauline P" iz iz te sam knjige odlomak čitala i na natjecanju. Svidio mi se taj roman i preporučila bih ga i drugima jer je jako zabavan. Paulina u njemu pokazuje kako ona uči, priča o svojim problemima i tako. Čitam svaki dan po sat vremena. Volim čitati zato što su mi knjige uzbudljive, zato što kroz njih doznajem neke stvari a i neke nove riječi – kazala je nakon natjecanja Tara.

Petra Čuljak je učenica završnog razreda iste škole kao i Tara a zajedničko im je i to što ni njoj ne može proći dan bez čitanja. - Za natjecanje sam pripremila dio iz "Dnevnika jedne gimnazijalke". Sama sam to izabrala jer inače obožavam romane s takvom tematikom, odnosno one gdje ima malo tragedije, malo ljubavi i svega. Osim knjiga za lektiru čitam i ono što nije obavezno. Obožavam čitati i ono: Dajte mi samo knjigu i ja ne izlazim iz sobe cijeli dan. Moji vršnjaci baš ne čitaju toliko ali, trebali bi – rekla je Petra.

I Tara i Petra našu će županiju predstavljati na državnom natjecanju u Sisku krajem mjeseca. Dogovori s mentoricom oko toga tek slijede. - Još moram vidjeti kako ćemo se pripremati ali se ja nadam da će i tamo biti dobro. Čitati ću nastaviti i dalje svaki dan, za mene bez knjige nema ništa – zaključila je na kraju Patra.

TEKST I FOTO:V.Milković

Vrijeme

Pozega Croatia Većinom oblačno (dan), 9 °C
Trenutno stanje
81%     11.3 km/h     33.695 bar
Prognoza
SRI Min: 8 °C Max: 22 °C
ČET Min: 7 °C Max: 20 °C
PET Min: 8 °C Max: 21 °C
SUB Min: 7 °C Max: 18 °C
NED Min: 6 °C Max: 16 °C
PON Min: 5 °C Max: 15 °C
UTO Min: 3 °C Max: 13 °C
SRI Min: 4 °C Max: 15 °C
ČET Min: 3 °C Max: 17 °C
PET Min: 5 °C Max: 15 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija