17
Sri, Lis
0 Novi članci

NAJAVLJENA IZLOŽBA "RUDINE-GLEDAJ POŽEGU-790 GODINA" Početak pripreme za 800. obljetnicu Požege

Font

Gradski muzej Požega priprema se za obilježavanje 790-og rođendana svoga grada, ali i za njegovu veliku 800.obljetnicu. Tim povodom danas je održana konferencija za novinare na kojoj je govorila ravnateljica Muzeja Maja Žebčević Matić, gradonačelnik Darko Puljašić te autor izložbe fotografija ” Rudine- gledaj Požegu – 790 godina” Janko Belaj koja će biti otvorena 5. prosinca.


Gradonačelnik Puljašić istaknuo je kako se nada da će do 800-te obljetnice Muzej dobiti svoj novi stalni postav te da će Požega do tada postati još više grad kojeg će njezini građani osjetiti kao svoj.
-Mi danas već osmišljavamo strategiju, danas već pripremamo naš grad i naše sugrađane da to bude godina Požege, godina gdje će cijela Hrvatska dolaziti u Požegu i gdje ćemo mi cijelu godinu moći pričati priču koja traje već 800 godina. Vrlo, vrlo malo gradova u Hrvatskoj se s tako krasnom poviješću može podičiti a mi imamo šta i prezentirati, Muzej, Knjižnica, Kazalište, Turistička zajednica, Grad Požega, svi umjetnici koji rade i žive u ovom gradu, svi će biti zajedno uključeni i naravno svi Požežani i Požežanke će biti uključeni, pozvani da sudjeluju u kreiranju ovih deset godina na koji način ćemo mi svoj grad neprekidno do tih 800 godina pripremat i pomalo prezentirat, učiti Požežanke i Požežane šta je njihov grad – rekao je gradonačelnik Puljašić.
Ravnateljica Muzeja je najavila niz radionica i interaktivnih sadržaja tijekom izložbe dok je Belaj predstavio svoju izložbu koja će ponuditi pogled na jednu drugačiju Požegu, ispričanu iz perspektive rudinskih glava.(Soundset Požega/Gradski muzej Požega/V.Milković)

Vrijeme

Pozega Croatia Većinom oblačno (dan), 9 °C
Trenutno stanje
81%     11.3 km/h     33.695 bar
Prognoza
SRI Min: 8 °C Max: 22 °C
ČET Min: 7 °C Max: 20 °C
PET Min: 8 °C Max: 21 °C
SUB Min: 7 °C Max: 18 °C
NED Min: 6 °C Max: 16 °C
PON Min: 5 °C Max: 15 °C
UTO Min: 3 °C Max: 13 °C
SRI Min: 4 °C Max: 15 °C
ČET Min: 3 °C Max: 17 °C
PET Min: 5 °C Max: 15 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija