20
Pet, Srp
0 Novi članci

NAJAVLJENA IZLOŽBA "RUDINE-GLEDAJ POŽEGU-790 GODINA" Početak pripreme za 800. obljetnicu Požege

Font

Gradski muzej Požega priprema se za obilježavanje 790-og rođendana svoga grada, ali i za njegovu veliku 800.obljetnicu. Tim povodom danas je održana konferencija za novinare na kojoj je govorila ravnateljica Muzeja Maja Žebčević Matić, gradonačelnik Darko Puljašić te autor izložbe fotografija ” Rudine- gledaj Požegu – 790 godina” Janko Belaj koja će biti otvorena 5. prosinca.


Gradonačelnik Puljašić istaknuo je kako se nada da će do 800-te obljetnice Muzej dobiti svoj novi stalni postav te da će Požega do tada postati još više grad kojeg će njezini građani osjetiti kao svoj.
-Mi danas već osmišljavamo strategiju, danas već pripremamo naš grad i naše sugrađane da to bude godina Požege, godina gdje će cijela Hrvatska dolaziti u Požegu i gdje ćemo mi cijelu godinu moći pričati priču koja traje već 800 godina. Vrlo, vrlo malo gradova u Hrvatskoj se s tako krasnom poviješću može podičiti a mi imamo šta i prezentirati, Muzej, Knjižnica, Kazalište, Turistička zajednica, Grad Požega, svi umjetnici koji rade i žive u ovom gradu, svi će biti zajedno uključeni i naravno svi Požežani i Požežanke će biti uključeni, pozvani da sudjeluju u kreiranju ovih deset godina na koji način ćemo mi svoj grad neprekidno do tih 800 godina pripremat i pomalo prezentirat, učiti Požežanke i Požežane šta je njihov grad – rekao je gradonačelnik Puljašić.
Ravnateljica Muzeja je najavila niz radionica i interaktivnih sadržaja tijekom izložbe dok je Belaj predstavio svoju izložbu koja će ponuditi pogled na jednu drugačiju Požegu, ispričanu iz perspektive rudinskih glava.(Soundset Požega/Gradski muzej Požega/V.Milković)

Vrijeme

Pozega Croatia Sunčano, 21 °C
Trenutno stanje
64%     6.4 km/h     33.458 bar
Prognoza
PET Min: 16 °C Max: 29 °C
SUB Min: 17 °C Max: 31 °C
NED Min: 18 °C Max: 27 °C
PON Min: 18 °C Max: 27 °C
UTO Min: 19 °C Max: 26 °C
SRI Min: 18 °C Max: 27 °C
ČET Min: 18 °C Max: 24 °C
PET Min: 17 °C Max: 26 °C
SUB Min: 19 °C Max: 27 °C
NED Min: 18 °C Max: 27 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija