20
Sri, Lip
0 Novi članci

POŽEŠKA KULTURNA ŠETNJA Puls 90 prvi put izlaže samostalno

Font

U Gradskom muzeju večeras je otvorena prva samostalna izložba slika i skulptura članova Udruge Puls v90. Većina njih slika unazad tri-četiri godina, nakon što su završili tečaj Anite Grbavac Jakobović „90 dana bez sapunice“. U potrazi za umjetnošću, slikarstvo je postalo više nego njihov hobi, tako da su svoje radove odlučili pokazati i svim ljubiteljima likovnosti. Izložba je sastavni dio programa Požeška šetnja muzejskim ljetom Gradskog muzeja Požega.

Radove polaznika tečaja već smo imali priliku vidjeti, ali ovo je prva izložba samo članova Udruge Puls 90. - Ovaj put izložene su slike samo članova, koji nisu više radili pod vodstvom učiteljice, već samostalno.  Velika je razlika što sada imamo na izložbi i skulpture. Htjeli smo pokazati da unatoč svakidašnjim obvezama, obzirom da nam nikome slikarstvo nije ono od čega živimo, ono nas potiče da stvaramo dalje, daje nam mir i zadovoljstvo. Radovi su nastali su iz čiste ljubavi, tako da smatram da je to baš čisti izražaj ljubavi prema umjetničkom izražavanju – rekla je Marija Gomerčić, predsjednica Udruge Puls 90.

Na izloženima radovima autorima je čestitao Ferdinand Troha, zamjenik gradonačelnika Grada Požege, izrazivši uvjerenje kako će posjetitelji prepoznati njihov talent. – Požega, kao grad bogate kulturne baštine uvijek se ponosila svojim slikarima. Vjerujem da će ovo požeško vruće ljeto podići puls na 90,  kao što stoji u nazivu udruge i da će Požežani prepoznati vaše vrijednosti i talent – rekao je Troha.

Autore i posjetitelje pozdravila je Maja Žebčević Matić, ravnateljica Gradskog muzeja, naglasivši kako je sve što se održava ovoga ljeta ujedno i turistički presedan, jer Požežani i njihovi gosti imaju što vidjeti, rekavši pore ostalog:  - Moram izraziti veliko iznenađenje što toliko naši Požežani uspijevaju „izdržati bez sapunice“, to su ljudi različitih zanimanja i opredjeljenja koji tragaju za umjetnošću, bez ambicije da im to bude najvažnije, a vjerujemo da je svatko od njih našao  sebe i svoju umjetnost -. Čestitke za izložbu uputila je svim izlagačima njihova učiteljica Anita Grbavac Jakobović.

Pejsaže, mrtve prirode, gradske vedute, ali i druge motive izložili su Zlata Blažević, Anita Stojčević, Melita Tancos Šostar, Danica Tokić, Žana Adžić, Vesna Bauković, Irena Palameta, Marijana Tomić Rajić, Suzana Šnajder, Marijana Gluck, Roberta Pavlović, Marija Gomerčić, Marina Kovačić, Ankica Marjanović i Renada Nedela , dok je Eduard Pastorčić izložio svoje skulpture u drvetu.

Tekst i foto: B. Starčević Tesari

Vrijeme

Pozega Croatia Djelomično oblačno (dan), 25 °C
Trenutno stanje
53%     6.4 km/h     33.695 bar
Prognoza
SRI Min: 19 °C Max: 28 °C
ČET Min: 17 °C Max: 30 °C
PET Min: 9 °C Max: 21 °C
SUB Min: 8 °C Max: 19 °C
NED Min: 7 °C Max: 20 °C
PON Min: 11 °C Max: 21 °C
UTO Min: 13 °C Max: 22 °C
SRI Min: 16 °C Max: 25 °C
ČET Min: 16 °C Max: 26 °C
PET Min: 16 °C Max: 26 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija