21
Sub, Srp
0 Novi članci

MUZEJSKA ŠETNJA U DRUŠTVU ČLANOVA UDRUGE MATKO PEIĆ Slikari izložili svoje slike, uz koje će pjesnici idućih dana govoriti svoje stihove

Font

Uruga zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije „Matko Peić“ sinoć  je otvorenjem izložbe slika započela petodnevni program u Gradskom muzeju Požega u sklopu manifestacije „Požeška šetnja muzejskim ljetom“.


- Slikarsko stvaralaštvo, kao i sva druga umjetnička stvaralaštva, moraju biti izložena oku javnosti, ne da bi dobili pohvale ili kritike,  nego da svojim istančanom osjećajem vidljivog uočimo jesmo li svojim slikama uspjeli izreći zamišljeno i dotakli vas. To je jako teško, nekad i uspijemo, u tome je ljepota stvaranja – rekla je prigodom otvorenja izložbe Rajka Radoš, predsjednica Udruge. Tako su oku javnosti svoje slike izložili Maja Jeličić Meter, Vera Bauer, Branka Spasovski, Dragutin Bajt, Rajka Radoš, Đurđica Jurić, Dragutin Kepić, Milan Bajt, Melita Grgić, Petar Prgomet, Ljubica Josipović, Irena Kalan, Josip Svitok i Milena Obst.
Autore slika predstavila je Melita Grgić, tajnica Udruge, a o postavi iuložbe govorio je Dragutin Kepić.Svojim glasom i lijepom pjesmom događaj je uljepšala Ema Letić, studentica informatike u Puli, koja je na požeškoj Glazbenoj školi završila pjevanje.

U nastavku „požeške šetnje“ kroz nekoliko večeri  svoje stihove predstaviti  Irena Kalan i Marija Iličuć, Marija Kukić i Kata Tutić, Drago Kepić i Mira Šulc te Ivo Abibović. - Dođite da njihovim stihovima zajedno prošetamo stazama djetinjstva i paletom osjećaja – pozvala je Rajka Radoš. O tome tko će i kako će članovi Udruge nastaviti program govorio je Ivo Abibović.

Izložbu je proglasio otvorenim Marinko Markota, uspješni vinar i ljubitelj umjetnosti, istaknuvši umjetnički doprinos cjelokupnom životu  i njegovoj svakodnevici. Stoga je autorima poručio:  – Ako volite ono što radite, nastavite svoj put. Ako je život dinamičan nesklad, onda je umjetnost sklad -  zahvalivši svima na njihovom djelovanju.

Tekst i foto: B. Starčević Tesari

Vrijeme

Pozega Croatia Sunčano, 23 °C
Trenutno stanje
58%     6.4 km/h     33.424 bar
Prognoza
SUB Min: 17 °C Max: 31 °C
NED Min: 18 °C Max: 29 °C
PON Min: 18 °C Max: 22 °C
UTO Min: 18 °C Max: 26 °C
SRI Min: 18 °C Max: 27 °C
ČET Min: 18 °C Max: 26 °C
PET Min: 17 °C Max: 26 °C
SUB Min: 18 °C Max: 26 °C
NED Min: 19 °C Max: 28 °C
PON Min: 19 °C Max: 26 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija