21
Sub, Srp
0 Novi članci

PJESNICI UDRUGE MATKO PEIĆ Poezija i glazba u ljetnoj večeri

Font

Večer poezije u Aureusu – i ove godine organizirali su članovi Udruge zavičajnih pisaca i slikara „Matko Peić“ za sve ljubitelje literarnog načina izražavanja. Kako lijepa riječ uvijek dobro ide i s lijepom glazbom, pridružili su im se i oni koji je također amaterski rado  izvode.

-    Ova večer je prilika da čujemo jedni druge, da si međusobno pročitamo i govorimo ono što smo napisali u posljednje vrijeme- Mnogi naši članovi imaju i po nekoliko izdanih zbirki pjesama, a očekujemo i izlaženje novih – kaže Ivan Abibović, autor četiri knjige i dvije zbirke pjesama, jedan od onih koji posebno njeguju pomalo zaboravljenu slavonsku ikavicu.

Kako smo saznali, novu zbirku pjesama priprema Irena Kalan iz Bilica, Drago Mihaljević iz Zagrađa, Mira Šulc iz Jakšića i neki drugi. Na Večeri poezije u Aureusu nastupili su još Marija Iličić iz Radovanaca, Drago Kepić, Kata Tutić  iz Požege, Marija Kukić iz Kutjeva, izvrsni recitator Marinko Markota iz Pleternice, Vlado Štibrić, i Zoran Teodorović s gitarom.

U sklopu Požeške šetnje muzejskim ljetom članovi Udruge Matko Peić pripremaju izložbu u Gradskom Muzeju u petak, 27. srpnja, a tijekom izložbe bit će održane i večeri poezije.

Tekst i foto: B. Starčević Tesari

 

Vrijeme

Pozega Croatia Sunčano, 23 °C
Trenutno stanje
58%     6.4 km/h     33.424 bar
Prognoza
SUB Min: 17 °C Max: 31 °C
NED Min: 18 °C Max: 29 °C
PON Min: 18 °C Max: 22 °C
UTO Min: 18 °C Max: 26 °C
SRI Min: 18 °C Max: 27 °C
ČET Min: 18 °C Max: 26 °C
PET Min: 17 °C Max: 26 °C
SUB Min: 18 °C Max: 26 °C
NED Min: 19 °C Max: 28 °C
PON Min: 19 °C Max: 26 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija