20
Uto, Velj
12 Novi članci

MUZEJSKA ŠETNJA NASTAVLJA PETODNEVNIM PROGRAMOM Pet dana Rame u Gradskom muzeju Požega

Font

Nakon mnogobrojnih sudjelovanja na nemalo svim manifestacijama koje njeguju folklor i tradiciju, ne iznenađuje pozivnica KUD-a Zavičajno društvo Rama iz Pleternice na program Pet dana Rame u Gradskom muzeju. Marljivi Ramci u sklopu Muzejske šetnje požeškim ljetom pokazat će od četvrtka do ponedjeljka svoj zavičaj, nošnje, glazbu, ples i jela koja se izvorno pripremaju u starom zavičaju.

Zavičajno društvo Rama iz Pleternice već dva i pol desetljeća organizirano, kroz literarnu, dramsku, plesnu i pjevačku sekciju za svoje djelovanje crpi sjećanja na sve ono što su donijeli ili naslijedili u nekadašnjem zavičaju, spajajući iseljene Ramce međusobno i s maticom Ramom. Folklorno bogatstvo koje svojim radom šire pokazat će svima koji ih posjete u Gradskom muzeju Požega.

Početak programa je u četvrtak, kada će u 20 sati biti otvorenje, uz projekciju dokumentarnog filma „Ramci negdje drugdje“, koji dobio nagradu Grand prix na filmskom festivalu u Rumunjskoj. Gostoljubivi Ramci priređuju i gastro stol s ramskim jelima. U petak je večer ramske poezije, a u subotu Kazivanja o Rami kroz guslarski iskaz. Dramsko scenskim prikazom predstavit će se u nedjelju, a u ponedjeljak program „ Ramci kao Slavonci“.

Tekst: bst
Foto: KUD Rama

Vrijeme

Pozega Croatia Cloudy, 1 °C
Trenutno stanje
87%     6.4 km/h     33.322 bar
Prognoza
UTO Min: 0 °C Max: 1 °C
SRI Min: 0 °C Max: 0 °C
ČET Min: 0 °C Max: 1 °C
PET Min: 0 °C Max: 3 °C
SUB Min: -3 °C Max: 2 °C
NED Min: -9 °C Max: -3 °C
PON Min: -13 °C Max: -5 °C
UTO Min: -10 °C Max: -4 °C
SRI Min: -6 °C Max: -2 °C
ČET Min: -5 °C Max: -1 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija