17
Sub, Ožu
0 Novi članci

DJECA NA 8. POŽART-U Najprije priča, a onda slikanje mjesečevih snova

Font

Priča „Mjesečevi snovi“ Sonje Zubović poslužila je ovog poslijepodneva kao predložak dječjoj mašti i igri na Starom gradu. Gradska knjižnica i čitaonica preselila je svoju pričaonicu u susjedstvo Starog grada, gdje su djeci priređene boje i platno Po7art-a na kojem su mogli slikati svoje snove i sve što požele.  

 -    Pričaonica je bila usko vezana uz sam naziv 8. Požart-a „Ni na nebu,  ni na zemlji“. Priča „Mjesečevi snovi“ potaknula je djecu da njihova mašta bude usmjerena na snove  i način njihovog doživljavanja svijeta iz njihovih snova. Nadam se da su bili zadovoljni, a njihovi likovni radovi su bili pokazatelj pročitane priče i svega onoga što su oni željeli iskazati o svojim snovima na platnu – rekla je Đurđa Kopunić, voditeljica pričaonice Dječjeg odjela Gradske knjižnice i čitaonice.

„Mjesečevi snovi“  govore o izmjeni dana i noći, pa kad nebo potamni i na njega stignu mjesec i zvijezde, odlazimo na spavanje, a tada dolaze snovi. Bio je to odličan izbor priče, jer se niti autorica Sonja Zubović nikad nije odmakla od svoje likovnosti. A da je predložak dobro iskorišten, pokazalo se i kad je jedan od dječaka ne samo slikao, već i  ispričao svima svoje snove.

Redovna pričaonica četvrtkom danas je bila višestruko posjećenija nego obično, a to najbolje govori o pogođenoj temi i ambijentu Starog grada.

Tekst i foto: B. Starčević Tesari

Vrijeme

Pozega Croatia Showers, 9 °C
Trenutno stanje
85%     11.3 km/h     32.780 bar
Prognoza
SUB Min: 4 °C Max: 9 °C
NED Min: 1 °C Max: 5 °C
PON Min: -2 °C Max: 0 °C
UTO Min: -2 °C Max: 1 °C
SRI Min: -4 °C Max: 0 °C
ČET Min: -3 °C Max: 2 °C
PET Min: -5 °C Max: 3 °C
SUB Min: -3 °C Max: 4 °C
NED Min: -4 °C Max: 6 °C
PON Min: 2 °C Max: 11 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija