23
Pon, Tra
0 Novi članci

8. POZART „NI NA NEBU, NI NA ZEMLJI“ Koncert i „Požeštice“ odličan su par

Font

Jučerašnji dan i večer na Starom gradu ispratile Požeštice. Sedma večer programa „Ni na nebu, ni na zemlji“ prokušanim skladom glazbe i poezije, što zajedno uvijek ide izvrsno, posjetiteljima su ponudili koncert, a zatim poeziju, prozu i dramske igre.

Eva Cigić na flauti i Leonardo Marković na klavijaturi izveli su kraći koncert klasične i nešto modernije glazbe. Malo je reći kako je publika na Starom gradu doista bila počašćena. Iako je Evi Cigić to bilo prvi put da nastupa na otvorenom, ugođaja nije nedostajalo. - Jako mi je drago što su nas pozvali. Nisam nikada još svirala u prirodi, za mene je ovo prvi put, ne računajući nastupe s orkestrom – rekla nam je Eva, mlada flautistica Glazbene škole Požega. Pridružio joj se i kolega Leonardo Marković, klavir, usmatrajući kako je sasvim normalno i uobičajeno da kao profesionalci nastupaju na različitim mjestima, pred različitom publikom.
Program nakon koncerta osmislila je Anamarija Mutić, najavljujući poeziju desetak pjesnika, među kojima su uz one već nagrađivane priliku dobili i mladi, još neafirmirani. Uz moderiranje Renate Matičević, stihove su govorili Denis Ćosić, Marijana Lešković, Jasna Kajtar, Branislav Stojaković, Marina Uvalić, Anamarija Mutić, Ivana Škrabal, Pavao Abramović, Nikolina Mikolčić, Veronika Stupar i drugi. Slušali smo i kako poezija zvuči na njemačkom, engleskom, nizozemskom. Francuskom, a glazbom su se pridružili još Sandi i Sebastijan.

Stari grad je i ovom večeri pokazao da nije zaboravljen, da Požežanima nije teško „planinariti“ stotinjak metara neuređenom stazom, kako bi pogledali, poslušali ili vidjeli zanimljiv kulturni sadržaj. Ljeto je svakako prava sezona za dolazak u njegovu hladovinu.

Tekst i foto: B. Starčević Tesari

Vrijeme

Pozega Croatia Djelomično oblačno (noć), 16 °C
Trenutno stanje
70%     11.3 km/h     33.491 bar
Prognoza
PON Min: 12 °C Max: 27 °C
UTO Min: 11 °C Max: 23 °C
SRI Min: 13 °C Max: 26 °C
ČET Min: 13 °C Max: 26 °C
PET Min: 13 °C Max: 22 °C
SUB Min: 12 °C Max: 26 °C
NED Min: 15 °C Max: 27 °C
PON Min: 15 °C Max: 25 °C
UTO Min: 15 °C Max: 26 °C
SRI Min: 15 °C Max: 25 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija