17
Sub, Ožu
0 Novi članci

GRADSKI MUZEJ Požešku šetnju nastavlja izložba slika PULS-a 90

Font

Izložbom slika članova Udruge Puls 90 večeras je nastavljena Požeška šetnja muzejskim ljetom u Gradskom muzeju Požega. Nastavljajući prošlogodišnju praksu, otvorenje izložbe ujedno je bio i društveni događaj, na kojem se u razgovoru o slikama i koječemu drugom ostaje dulje no što je samo razledanje slika. Doprinos tome dala je glazbenim nastupom Mila Bauković uz pratnju Slavena Batoreka.

Tečaj „90 dana bez sapunice“  Anite Jakobović održava se od 2014. godine, a polaznici nastavljaju djelovanje kroz Udrugu Puls 90. - Kad pogledate ove radove vidite koliko je to puno truda, ljubavi i koliko je rada, ali ono što je jako bitno, slike ne samo da su lijepe, one imaju definitivno vibraciju, kojom zapravo odišu – rekla je voditeljica tečaja, koji je okupio velik broj polaznika.

Primjećujući da su žene autorice većine  izloženih slika, Lidija Španiček, muzejska savjetnica, govorila je o slikaricama kroz povijest:  – Ženama nije bilo zabranjeno slikanje, nego naprotiv, njima su dane radionice, mnoge su bile u radionicama svojih očeva, braće, prijatelja, tako da su često bile anonimne. No, vremena su se mijenjala. Ovdje vidimo kolika je to sloboda. Ovdje su sve autorice žene osim jednog člana. Mnogi su sa svojim radovima napredovali, kod onih koji su ranije izlagali  vidi se ne samo jednogodišnji napredak, nego i višegodišnji, napredak koji se događa nakon tri-četiri godine -.

Marija Gomerčić, predsjednica Udruge Puls 90 zahvalila je svima na dolasku i naglasila kako je u izložene slike uloženo puno  volje i predanosti, upornosti, smijeha i zajedništva.

Tekst i foto: B. Starčević Tesari

Vrijeme

Pozega Croatia Showers, 9 °C
Trenutno stanje
85%     11.3 km/h     32.780 bar
Prognoza
SUB Min: 4 °C Max: 9 °C
NED Min: 1 °C Max: 5 °C
PON Min: -2 °C Max: 0 °C
UTO Min: -2 °C Max: 1 °C
SRI Min: -4 °C Max: 0 °C
ČET Min: -3 °C Max: 2 °C
PET Min: -5 °C Max: 3 °C
SUB Min: -3 °C Max: 4 °C
NED Min: -4 °C Max: 6 °C
PON Min: 2 °C Max: 11 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija