22
Čet, Ožu
0 Novi članci

LJETO U PLETERNIČKOJ KNJIŽNICI Pričaonica, društvene igre i crtići za djecu – 'kreativna' kava, kviz i igrani film za odrasle!

Font

Sve do 31.kolovoza u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici u Pleternici, po prvi puta će se organizirati "Ljeto u knjižnici" – najavio je ravnatelj Franjo Novak. Program je osmišljen u suradnji s udrugama koje provode određene aktivnosti ali i kroz novitete koje je pokrenula Knjižnica.


Radno vrijeme za korisnike tijekom ljeta, bit će ponedjeljkom, srijedom i pekom od 8 do 13 sati, a utorkom i četvrtkom od 15 do 20 sati. Subotom knjižnica neće raditi. Program za djecu odvijat će se ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 11 sati, u suradnji s udrugom Društvo naša djeca Pleternica i njihovim projektom Dnevni boravak za djecu i mlade. U tom terminu na igralištu u parku održavat će se pričaonice, dok će se u knjižnici igrati društvene igre i gledati animirani filmovi uz kviz. Bit će tu i plesnih, glazbenih i likovnih radionica.
-Program za odrasle odvijat će se utorkom i četvrtkom u vremenu od 18 do 20 sati. Utorkom ćemo prikazivati filmove iz našeg knjižničnog fonda koji su snimljeni prema bestsellerima, a na nekima od utoraka priključit će nam se organizirano i korisnici Dnevnog boravka za zlatnu dob, dok će četvrtkom u knjižnici biti druženja nazvana Kava u knjižnici u sklopu kojih ćemo osnovati književni klub za odrasle, uvesti kviz natjecanja po uzoru na pub kvizove, održati kreativne radionice u suradnji s Hrvatskim ženskim društvom i njihovim projektom "I ti ćeš ostarjeti" te večeri humora u suradnji s Pleterničkim čoracima. Posebno nam je drago što su nam se u ovome programu priključile i udruge s jednim zajedničkim ciljem, a to je organizirati zanimljiva i raznovrsna događanja za sve naše sugrađane – rekla je Renata Matičević, djelatznica Knjižnice i predsjednica Društva naša djeca.
Klinci na svoju prvu pričaonicu mogu doći u ponedjeljak dok odrasle u utorak čeka projekcija poznatog 'ljubića' Mostovi okruga Madison.
TEKST I FOTO:V.Milković

Vrijeme

Pozega Croatia Djelomično oblačno (noć), -2 °C
Trenutno stanje
88%     6.4 km/h     33.762 bar
Prognoza
ČET Min: -3 °C Max: 3 °C
PET Min: -2 °C Max: 6 °C
SUB Min: -2 °C Max: 8 °C
NED Min: 0 °C Max: 9 °C
PON Min: 2 °C Max: 10 °C
UTO Min: 3 °C Max: 9 °C
SRI Min: 2 °C Max: 13 °C
ČET Min: 5 °C Max: 12 °C
PET Min: 6 °C Max: 14 °C
SUB Min: 7 °C Max: 15 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija