18
Pon, Lip
0 Novi članci

ZAVRŠETAK KAZALIŠNE SEZONE Teatralije kao pregled sezone i komičnim koncertom za kraj

Font

Izložbom plakata i predstavljanjem 13. broja Kazališnih novina počeo je program Teatralia  - Teatar i sve ostalo - kojim završava kazališna sezona 2016./2017. Plakati i novine presjek su svega što smo mogli vidjeti u požeškom kazalištu tijekom deset mjeseci. Kako i novine kažu, sveukupno 109 predstava u 34 različite izvedbe. Završna izvedba večeri bio je komični koncert.

- Nikada do sada  Gradsko kazalište Požega u svojoj 20 i nešto godina dugoj povijesti nije se primaknulo brojci od stotinu odigranih predstava. Upravo to uspjelo nam je u sezoni 206. /2017. Riječ je o 9 predstava vlastite produkcije koje su doživjele čak 72 izvedbe, dok je 25 gostujućih predstava imalo 37 izvedbi – stoji u ovom broju Kazališnih novina. Iako brojke same po sebi nisu sve što se o Kazalištu može reći, potvrditi ih mogu i nagrade koje naše kazalište zaslužilo na festivalima.

- Ova izložba plakata svjedoči o uspješnom radu Gradskog kazališta i u ime grada Požege i gradonačelnika čestitam vam na tome – rekao je Ferdinand Troha, zamjenik gradonačelnika na izložbi kojom je počeo program Teatralia, te dodao -  Isto tako koristim priliku da čestitam na svemu onome što ste i kroz sve ove godine postigli, odnosno na uspjesima koje ste polučili i nadam se da će ubuduće biti tako. Grad Požega će u okviru svojih mogućnosti pratiti vaš rad i pomagati u radu. –

Program je nastavljen predstavom „Imam jednu želju“, kojom su SKAD-ovci, srednjoškolci okupljeni u kazalištu,  predstavili svoj cjelogodišnji rad. Radi se o dramskoj igri  o snovima, željama, strahovima i rastancima, koje su kao svoje iskustvo postavili na scenu, a za koje se ponovno najviše pljeska dobili od svojih vršnjaka. Nastavak večeri preselio se na terasu Kazališne kavane.  Njihov Impro SKaD  bio je završetak improvizacija kao sredstva vježbe i učenja za nastup na kazališnim daskama. Neposrednost je ponovno zaslužila pljesak.

I za kraj - Komični koncert priredili su Ana Ticl, Ivan Polić i Marijana Matoković. Pjevanje i gluma uz glazbenu, ali i glumačku potporu, s dobrom mjerom manje-više spontanog humora odgovarali su publici. Štoviše, mogli bi nam to prirediti i češće.

Tekst: B. Starčević Tesari
Foto: Hrvoje Kusik

Vrijeme

Pozega Croatia Većinom oblačno (noć), 21 °C
Trenutno stanje
69%     11.3 km/h     33.593 bar
Prognoza
UTO Min: 17 °C Max: 24 °C
SRI Min: 16 °C Max: 27 °C
ČET Min: 17 °C Max: 29 °C
PET Min: 13 °C Max: 21 °C
SUB Min: 12 °C Max: 21 °C
NED Min: 11 °C Max: 22 °C
PON Min: 13 °C Max: 23 °C
UTO Min: 14 °C Max: 23 °C
SRI Min: 14 °C Max: 26 °C
ČET Min: 16 °C Max: 27 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija