16
Uto, Lis
0 Novi članci

GRADSKA KNJIŽNICA I ČITAONICA Ljeto je pravo vrijeme za knjigu

Font

Požega je nedavno dobila novi trg koji svojim smještajem i oblikom upravo poziva na kulturne događaje koji će okupljati građane u programima koji ih obogaćuju duhovno. Zato smo se od ove godine odlučili naš program Knjižnica bez zidova održati upravo tamo – ispod krošnje stoljetnog ginka,  gdje smo priredili programe i knjižničnu uslugu – riječi su Aleksandre Pavlović, ravnateljice Gradske knjižnice i čitaonice, kojima poziva sve ljubitelje knjiga i čitanja, pa i one koji bi to mogli postati, na zanimljivi program. Moglo bi se reći da je to uvod u program Ljeta u knjižnici koji počinje 3. srpnja i traje do 4. rujna.

Kako je danas najavila ravnateljica Pavlović, Ljeto u knjižnici je program kroz koji aktivnostima i akcijama za odrasle i djecu želimo skrenuti pozornost na važnost čitanja za osobni rast i razvoj- U doba kad su digitalne platforme naše čitalačke navike svele na aktivnost površnog pregledavanja, kad se digitalne tehnologije strelovito razvijaju, a s druge strane smo suočeni sa sve  nižim razinama interesa i znanja o stvarima oko sebe kod školaraca, kod mladih – kod onih koji će biti budućnost. Zato iz Knjižnice poručuju - Ljeto je doba godine kad imamo više slobodnog vremena i zato bi bilo dobro odvojiti vrijeme za knjigu. Čitanjem se naše tijelo odmora, ali naš um razvija. Samo trebamo to prepoznati i početi koristiti za vlastitu dobrobit. -

Već sutra 30. lipnja, uz svečano obilježavanje Dana općine Kaptol bit će i svečano otvorenje igraonice u Stacionaru Kaptol, za koji je na natječaju Zaklade Slagalica dobivena potpora od nešto manje od 13.000 kuna, te potpora Općine Kaptol.-. Stacionari Jakšić, Velika, Kaptol - preko ljeta redovno radno vrijeme i besplatan upis.

Za ovo ljeto pripremili su se svi odjeli Knjižnice, i to uz poziv da čitatelji ne bude pasivni posuđivači knjiga, već da sudjeluju u brojnim zanimljivim aktivnosti- radionicama, pričaonicama, nagradnim i društvenim  igrama itd.

Potporu mogu dati i čitatelji: za donacije od 50 kuna ili više Knjižnica na poklon uzvraća majicom  sa zanimljivim printom – Čitam.

(Više na https://www.facebook.com/gradskaknjiznica.pozega)

Tekst i foto: B. Starčević Tesari

Vrijeme

Pozega Croatia Većinom oblačno (noć), 11 °C
Trenutno stanje
78%     11.3 km/h     33.728 bar
Prognoza
SRI Min: 7 °C Max: 22 °C
ČET Min: 7 °C Max: 21 °C
PET Min: 8 °C Max: 21 °C
SUB Min: 8 °C Max: 19 °C
NED Min: 8 °C Max: 15 °C
PON Min: 5 °C Max: 16 °C
UTO Min: 6 °C Max: 15 °C
SRI Min: 3 °C Max: 13 °C
ČET Min: 4 °C Max: 13 °C
PET Min: 2 °C Max: 14 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija