18
Pon, Lip
0 Novi članci

PLESNI STUDIO MARINE MIHELČIĆ Nakon četiri dana plesa i natjecanja - tražila se Sofija Prva

Font

Bogat i sportsko-plesni četverodnevni program u organizaciji Plesnog studija Marine Mihelčić završen je predstavom „U potrazi za Sofijom Prvom“ u Gradskom kazalištu. S preko trideset koreografija nastupilo oko stotinu djevojčica mlađih plesnih skupina.Kroz 70-etak  minuta trajanja izmjenjivale koreografije i kostimografije, uz veselu i dinamičnu glazbu, odabranu upravo za uzrast plesačica i njihove publike.

Predstava „U potrazi za Sofijom Prvom“ pokazala je što su od prvih plesnih koraka naučili oni najmanji polaznici. „Potraga“  se događala kroz tridesetak koreografija, kako bi uz puno neposrednog i veselog optimizma pokazala da svaka od plesačica može postati Sofija prva.
– Zadovoljni smo jer su uživali i oni, i publika. Kao podlogu uzeli smo priču koju svi oni znaju i vole, a uz pjesme na hrvatskom jeziku mogli su to pratiti – kaže Marina Mihelčić. Kako su se plesni i sportski događaji isperepleli, dodaje kako su to bila četiri uzbudljiva i naporna dana: - Imali smo najprije predstavu s velikima „Pa tko je ta Violeta“, koja je bila dobro primljena od publike, jer je bila posebna, glumačka, pjevana i plesana. Zatim je slijedilo plesno natjecanje u SD "Tomislav Pirc", natjecalo se oko pet stotina natjecatelja i bilo je vrlo zahtjevno, ali i lijepo iskustvo, jer s ovih natjecanja najbolji se kvalificiraju za državna, europska i svjetska natjecanja. U subotu su je bilo natjecanje u mažoretu i twirlingu.

Početkom jeseni slijede ponovno natjecanja. Nakon uspjeha najmlađih na natjecanju u Lignanu odlaze i na natjecanje u Rim. – Idu i „veliki“, ali to je već uobičajeno, pa nas veseli da će ponovno putovati mlađa skupina.  Uspjeli smo s mlađim uzrastom osvojiti prva mjesta u Zagrebu na natjecanju, gdje se odlučivalo prema broju osvojenim bodova. Prvenstvo je u Rimu u listopadu i roditelji su zainteresirani. Imamo velike planove, nadamo se da ćemo nešto i vidjeti pa i biti na audijenciji kod pape Franje. Neke kontakte smo već ostvarili, zahvaljujući našem predsjedniku saveza, koji je papin izaslanik – najavljuje Marina Mihelčić.

Tekst: B. Starčević Tesari
Foto: Hrvoje Kusik

Vrijeme

Pozega Croatia Većinom oblačno (noć), 21 °C
Trenutno stanje
69%     11.3 km/h     33.593 bar
Prognoza
UTO Min: 17 °C Max: 24 °C
SRI Min: 16 °C Max: 27 °C
ČET Min: 17 °C Max: 29 °C
PET Min: 13 °C Max: 21 °C
SUB Min: 12 °C Max: 21 °C
NED Min: 11 °C Max: 22 °C
PON Min: 13 °C Max: 23 °C
UTO Min: 14 °C Max: 23 °C
SRI Min: 14 °C Max: 26 °C
ČET Min: 16 °C Max: 27 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija