14
Sri, Stu
0 Novi članci

SLIKARSKI PIKNIK U DOMU U LJESKOVICI Na Dan Županije i uz pokroviteljstvo Županije

Font

Po7art je 21. travnja nastavio provođenje svog projekta likovnih radionica u Domu za odrasle osobe u Ljeskovici.  "Doručak na travi", 3. radionica, u suradnji je s kreativnom radionicom KRUG požeške gimnazije, a uz potporu Županije požeško-slavonske.


Likovne radionice u Domu za psihički bolesne osobe imaju za cilj propitivanje predrasuda koje nam nameće okolina i društvo prema svemu i svima koji se ne uklapaju u prosjek i zadane okvire. Druženjem kroz umjetnost i kroz zajedničke aktivnosti i provođenje slobodnog vremena proaktivno možemo djelovati protiv ksenofobije, ravnodušnosti, nezainteresiranosti za ljude i procese u društvu.
Gimnazijalci su skupili i darove za stanovnike Doma u Ljeskovici, a u sklopu akcije Kukice dobrote. Gimnazijalci su uz pratnju terapeuta i ravnateljice obišli Dom, pričali i družili se sa stanovnicima doma, a Po7art je obišao svoje stare poznanike koji vole slikati, crtati i slobodno vrijeme provode u prostoriji za slobodne aktivnosti. Pokazali su nam nove slike, recitirali svoje pjesme, vesele se ponovnom zajedničkom druženju.
Mural je dobio osnovne konture, površene su pokrivene bojama, a sljedeći put ćemo  raditi na nijansama, likovima ljudi, životinja, te na postavljanju pastoralne scene Doručak na travi.  
Vjerujemo da će mladi koji su s nama bili i dalje širiti empatiju, otvorenost i interes prema raznolikosti ljudi, sudbina i života koji nas okružuju. (izvor: Voditeljica Snježana Mekić Delić)

Vrijeme

Pozega Croatia Sunčano, 15 °C
Trenutno stanje
41%     12.9 km/h     33.932 bar
Prognoza
SRI Min: 6 °C Max: 14 °C
ČET Min: 3 °C Max: 11 °C
PET Min: 2 °C Max: 8 °C
SUB Min: 0 °C Max: 6 °C
NED Min: -1 °C Max: 6 °C
PON Min: -1 °C Max: 5 °C
UTO Min: 0 °C Max: 4 °C
SRI Min: 0 °C Max: 8 °C
ČET Min: 0 °C Max: 7 °C
PET Min: 2 °C Max: 6 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija