26
Sri, Ruj
0 Novi članci

GRADSKA KNJIŽNICA I ČITAONICA Predstavljena Ruska mini kuharica

Font

Bliski susret s Rusijom – naziv je zanimljivog predstavljanja Ruske mini kuharice, održanog u Gradskoj knjižnici i čitaonici. Priču o tradicionalnim ruskim receptima organizatori, Društvo hrvatsko-ruskog prijateljstva i Udruga Rusa Slavonije, začinili su skladbama i stihovima, a večer završili druženjem i kušanjem jela za koje mnogi do tada nisu znali ili su samo čuli.  

Ruska mini kuharica izdanje je s 23 recepta tradicionalna ruska jela, od salata za predjelo, preko glavnih jela do kolača. Recepti su na ruskom i hrvatskom jeziku, popraćeni fotografijama. Urednica i prevoditeljica kuharice je Galina Petranović.

-    Izdvojili smo recepte za koje smatramo da najbolje predstavljaju rusku tradiciju, ne samo ono što se jelo, nego i uvažavajući stari način pripreme, prigode kad su se jela pripremala i povijest. Ponudili smo neka jela i na kušanje posjetiteljima, koji vjerojatno za njih do sada nisu znali – rekao je Alen Laura, tajnik društva.

Ruskom ugođaju  doprinijeli su Martina Barišić, koja je zapjevala Kaljinku, Antun Matković zasvirao na gitari, a stihove Jesenjina govorili su Dario Hak i Nadežda Vasić. Za iduće ljeto ovo društvo s dvadesetak članova najavljuje izložbu i večer poezije, za koju se nadaju da će ponoviti uspjeh koji su imali spajajući likovnu umjetnost s poezijom proljetos u  Gimnaziji.

Tekst i foto: B. Starčević Tesari

Vrijeme

Pozega Croatia Sunčano, 13 °C
Trenutno stanje
47%     11.3 km/h     34.236 bar
Prognoza
SRI Min: 0 °C Max: 15 °C
ČET Min: 3 °C Max: 17 °C
PET Min: 5 °C Max: 21 °C
SUB Min: 8 °C Max: 16 °C
NED Min: 6 °C Max: 15 °C
PON Min: 6 °C Max: 17 °C
UTO Min: 7 °C Max: 20 °C
SRI Min: 8 °C Max: 21 °C
ČET Min: 8 °C Max: 20 °C
PET Min: 9 °C Max: 22 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija