12
Uto, Pro
13 Novi članci

Pjevali su u mnogim hrvatskim gradovima, ali i u Grčkoj, Italiji, Njemačkoj, Mađarskoj, Austriji, Kanadi, Kini, Švedskoj, SAD, Australiji, a sinoć su svojom pjesmom počastili posjetitelje u župnoj crkvi u Kaptolu.

Opširnije...

U župnoj crkvi u Kaptolu u nedjelju navečer održan je 5. godišnji koncert župnih zborova u povodu blagdana sv. Cecilije, zaštitnice crkve glazbe. Pored dječjeg župnog zbora „Glasići nade“, nastupio je Veliki župni zbor, Tamburaški orkestar OŠ Vilima Korajca te Patrik Marčinković.

Opširnije...

U Glazbenoj školi Požega održan je koncert „Večer ruskih skladatelja“ u organizaciji Hrvatsko – ruskog društva prijateljstva i Glazbene škole. U programu, koji su pripremili profesori i učenici škole, predstavljene su skladbe nekih od najpoznatijih ruskih skladatelja – Petra Iljiča Čajkovskog, Aleksandra Tihonoviča Grečanjinova i Sergeja Rahmanjinova.

Opširnije...

Članovi crkvenih pjevačkih zborova iz različitih župa Požeške biskupije okupili su se u subotu na svom godišnjem susretu u Požegi, prigodom blagdana sv. Cecilije, zaštitnice crkvene glazbe. Na susretu je sudjelovao zbor župe Duha Svetoga iz Požege s voditeljicom Elizabetom Štancl, zbor župe sv. Leopolda Mandića iz Požege s voditeljicom Anom Komarić, zbor župe sv. Antuna Padovanskog iz Našica s voditeljem Marijanom Slakićem, zbor župe Marije Kraljice i sv. Jurja iz Davora s voditeljicom Marijom Filipović, zbor župe sv. Terezije Avilske iz Požege s voditeljem Antonom Hećimovićem, Katedralni zbor s voditeljem Mariom Večerićem, zbor župe Presvetog Trojstva iz Daruvara s voditeljicom Vandom Cegledi, zbor župe sv. Barbare iz Jakšića s voditeljicom Lidijom Pecko i zbor župe sv. Josipa iz Lipovljana s voditeljem Josipom Horvatom.

Opširnije...

Devedeset i treću godišnjicu svoga osnutka i 790. obljetnicu prvog spomena Požege Gradski muzej obilježio je sinoć prigodnim programom - predstavljanjem novog kalendara za razdoblje od 2018. do 2027. i izložbom umjetničkih fotografija Janka Belaja „Rudine – gledaj Požegu – 790 godina“.

Opširnije...

U povodu  Mjeseca hrvatske  knjige  u  pleterničkoj  je  knjižnici  predstavljena  knjiga  Posebnosti Like,  prof. dr.sc. Josipa Fajdića  iz Požege, o prirodnim obilježjima, povijesti i kulturi ove gorske regije u središnjem dijelu Hrvatske, te o njenim istaknutim  osobama.

Opširnije...

Nakon tridesetak godina provedenih u požeškoj Glazbenoj školi i mnogo odrađenog posla izvan nje, ponajprije oko festivala Zlatne žice Slavonije i kasnije, Aurea festa, Veljko Valentin Škorvaga je ove jeseni otišao raditi na Muzičku akademiju u Zagreb. Učinio je to potiho, upriličen mu je tek prijem kod gradonačelnika Puljašića i to bez prisustva novinara. Ovih dana dnevnik 24sata objavio je poveći tekst o našem donedavnom sugrađaninu koji objavljujemo u cijelosti.

Opširnije...

Djelatnici i učenici OŠ Antuna Kanižlića, ali i mnogobrojni gosti, okupili su se sinoć u Gradskom kazalištu  kako bi uz prigodni program obilježili Dan škole i 240.obljetnicu smrti čovjeka koji je svojim djelovanjem ostavio u Požegi duboki trag a čije ime ona nosi.

Opširnije...

U prepunoj čitaonici Gradske knjižnice Požega večeras je predstavljena nova udruga – Hrvatsko povijesno društvo "Požežani". Radu udruge potporu su došli dati kako Požežani tako i stanovnici drugih naselja među kojima su bili prvi gradonačelnik Požege Dragutin Štirmer i sadašnji dogradonačelnik Mario Pilon.

Opširnije...

Hrvatska knjižnica i čitaonica u Pleternici organizirala je u sklopu Mjeseca knjige još jedno predavanje, s temom“ Hrvatski pogled na Turke u povijesnom i suvremenom kontekstu.“  Pozdravljajući nazočne, djelatnica Renata Matičević naglasila  je kako je predavanje u sklopu Programa četvrtkom, a pod nazivom Knjižnica po mojoj mjeri, ovaj put za odrasle generacije, koji tako za sebe pronalaze jedan četvrtak u mjesecu.

Opširnije...

Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar uspješno se vratila s prestižnog 11.Hrvatskog natjecanja suvremenog plesa "Mia Čorak Slavenska" održanom prošli vikend u zagrebačkom Centru za kulturu Trešnjevka.

Opširnije...

Vrijeme

Pozega Croatia Cloudy, 10 °C
Trenutno stanje
61%     11.3 km/h     33.153 bar
Prognoza
UTO Min: 8 °C Max: 16 °C
SRI Min: 1 °C Max: 7 °C
ČET Min: 0 °C Max: 9 °C
PET Min: 5 °C Max: 13 °C
SUB Min: 3 °C Max: 7 °C
NED Min: 0 °C Max: 3 °C
PON Min: -1 °C Max: 3 °C
UTO Min: -2 °C Max: 2 °C
SRI Min: -1 °C Max: 2 °C
ČET Min: -1 °C Max: 2 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija