20
Ned, Sij
0 Novi članci

Udruga zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije „Matko Peić“ i ove godine obilježava dan rođenja Matka Peića, hrvatskog povjesničara umjetnosti, slikara i književnika, po kojemu i sama udruga nosi ime. Uz njegovu bistu na istoimenom trgu polaganjem vijenaca i kratkim prigodnim programom odana je počast ovom znamenitom Požežaninu.

Opširnije...

Dani Matice hrvatske u Požegi počet će večeras s predstavljanjem zanimljivih knjiga iz hrvatske povijesti izdavača Despot Infinitus u vlasništvu publiciste, povjesničara, novinara Večernjeg lista i urednika časopisa Vojna povijest Zvonimira Despota.

Opširnije...

Dani Matice hrvatske u Požegi nastavljeni su sinoć projekcijom dokumentarnog filma Nade Prkačin "Macelj – Titovo stratište". Film je nastao u koprodukciji Laudato TV, angažiranih katolika i Udruge Macelj 1945. a sinoćnja projekcija za građane iskorištena je ujedno i za predstavljanje Laudato TV na kojoj, inače, radi autorica filma.

Opširnije...

U prigodi 135. godine djelovanja Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva “Vijenac” Požega održan je Jubilarni koncert s gostujućim prijateljskom zborovima u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Požega. Na koncertu su uz domaćine nastupila tri zbora odnosno pjevačka društva iz Slavonskog Broda, Našica i Zaprešića.

Opširnije...

"Muzej u loncu – Slavonija, Baranja i Srijem" naziv je monografije autorice Maje Žebčević Matić koja je sinoć svečano predstavljena u restoranu Zlatni lug u Donjim Emovcima. Riječ je o djelu koje je objedinilo čak 16 muzeja Muzejske udruge istočne Hrvatske, s ciljem senzibiliziranja i osvještavanja sredine za tradicijske vrijednosti, ali i potencijale koji se kriju u predstavljanju baštine putem zaboravljenih jela i običajno povijesnih priča obrađenih jela.

Opširnije...

U listopadu prošle godine navršilo se punih 40 godina od osnivanja pleterničkog Kulturno-umjetničkog društva "Orljava" a rijedak jubilej obilježit će se koncertom 11.veljače. O tome su danas novinarima govorili gradonačćelnica Antonija Jozić, predsjednik društva Goran Kovačeviće i voditeljica KUD-a Vesna Valentić – Berač.

Opširnije...
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija