23
Sub, Ruj
9 Novi članci

U sklopu projekta „Monumentalni krajolici starijeg željeznog doba na prostoru Podunavlja“ otvoren je  Arheološki kamp Hrvatska u naseljima Jalžabetu i Kaptolu, s nizom predavanja, prezentacija,  radionica i obilazaka arheoloških terena uz predviđenu stručnu pratnju.

Opširnije...

Živjeti s likom i djelom o. Antuna Kanižlića, isusovcem, hrvatskim književnikom i  profesorom, sastavni je dio školskih dana učenika  Škole koja nosi ime ovog posebnog Požežanina. Obljetnica, 240 godina od Kanižlićeve smrti, koju obilježavamo ove godine, opet je nova prigoda još intenzivnije osvijestiti njegov značaj i iskazati mu poštovanje. Učitelji i učenici naše škole Antuna Kanižlića pripremaju niz zanimljivih nastavnih i izvannastavnih aktivnosti kako bi poučili svoje vršnjake i sugrađane o njemu, pridajući mu značaj koji on zaslužuje.

Opširnije...

U Aurea fest od danas se uključuje i Gradski muzej Požega. Kroz svoj projekt Muzej u loncu svaku večer promovirat će 'starinska' jela, osobito vinogradarski ćevap a posjetitelji će se za festival moći urediti i u muzejskoj brijačnici.

Opširnije...

U organizaciji Hrvatskog kulturno umjetničkog društva „Slavonija“ Jakšić održana je tradicionalna 16. Smotra folklora „Pjesmom u jesen“ koja je ove godine obuhvatila i 2. Jakšićku Fišijadu, dok je u glavnom dijelu programa održana tradicionalna povorka konjskih zaprega, domaćih folkloraša i gostujućih KUD-ova središtem naselja, glavnom Osječkom ulicom.

Opširnije...

U petak  8. rujna  2017. godine, s početkom u 20:00 sati u Gradskom kazalištu u Požegi održati će se jubilarni 25. hrvatski festival jednominutnih filmova, najstariji međunarodni filmski festival utemeljen u Hrvatskoj koji se 25 godina održava u kontinuitetu.

Opširnije...

U sklopu ovogodišnjeg Aurea Festa u utorak, 29. kolovoza  s početkom u 19,00 sati započeti će program Festivala plesa koji započinje s Požeškim mažoretkinjama uz pratnju Gradske glazbe Trenkovi panduri, a u 20,00 sati na glavnoj pozornici na požeškom trgu započinje program pod nazivom „Plesni put oko svijeta“.

Opširnije...

Uz izravan prijenos HRT-a održana je i šesta večer požeškog Aurea Festa. Na prepunom Trgu sv. Trojstva na festivalskoj je pozornici s novim skladbama nastupilo osamnaest izvođača popularne glazbe od doajena poput Borisa Ćire Gašparca ili Jasmina Stavrosa do novih imena pred kojima tek predstoji pjevačka karijera.

Opširnije...

Vrijeme

Pozega Croatia Djelomično oblačno (noć), 9 °C
Trenutno stanje
83%     11.3 km/h     33.661 bar
Prognoza
SUB Min: 8 °C Max: 20 °C
NED Min: 10 °C Max: 17 °C
PON Min: 10 °C Max: 16 °C
UTO Min: 11 °C Max: 18 °C
SRI Min: 12 °C Max: 20 °C
ČET Min: 11 °C Max: 19 °C
PET Min: 10 °C Max: 18 °C
SUB Min: 8 °C Max: 17 °C
NED Min: 7 °C Max: 17 °C
PON Min: 9 °C Max: 19 °C
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam