23
Pet, Lip
15 Novi članci

Tek što su plesačice i plesači UO Plesne radionice Ilijane Lončar predstavili svoju 17. godišnju produkciju pod nazivom „Od kreacije do nove motivacije“, nakon premijere dio  njih već je gostovao u Pakracu, a nakon reprize i u Varaždinu. Predstojeći produženi blagdanski vikend plesat će u Zagrebu na TREPS-u, iste večeri i sljedećeg dana u Velikoj Gorici, pa u Puli. Ljeto će „zaokružiti“ nastupom mlađih plesača (do osam godina) na Požeškom kulturnom ljetu i starijih na Aureafestu – Festivalu plesa.

Opširnije...

Izložbom slika obitelji Vere Bauer sinoć je u Gradskom muzeju započeo niz od sedam kulturnih događaja koje Gradski muzej Požega u  suradnji s požeškim udrugama organizira ovog ljeta. Otvarajući izložbu, Ana Pirović, članica Udruge Matko Peić i viša savjetnica u županijskom Upravnom odjelu za društvene djelatnosti  spontano je pozvala:  - Izložba je otvorena čim ste vi ovdje došli otvorena srca. Zakoračimo svi zajedno u ovu šetnju požeški muzejskim ljetom -.

Opširnije...

Na 28.susretima plesnih ansambala Hrvatske održanim proteklog vikenda u Pučkom otvorenom učilistu Velika Gorica, odlukom stručnog povjerenstva Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar nagrađena je Nagradom za najbolju izvedbu koreografije "Licem u lice".

U konkurenciji 250 plesača i 31 koreografije požežanke Anamarija Jakoubek i Lea Majski predanom interpretacijom zaslužile su ovu prestižnu nagradu. Mentorica i koreografkinja Ilijana Lončar posebno je ponosna  na osvojenu nagradu i svoje vrijedne plesačice.

Izvor: UO Plesna radionica Ilijane Lončar

View the embedded image gallery online at:
http://pozeskidnevnik.hr/kultura.html#sigProId552fee5555

Bogat po broju izvođača i po izvedenim skladbama održan je ovogodišnji svečani Antunovski koncert u požeškoj katedrali, prigodom 20. godišnjice uspostave Požeške biskupije i ređenja prvog biskupa  dr. Antuna Škvorčevića u pripravi za euharistijski  kongres. Nastupili su Mali i Veliki zbor Katoličke osnovne škole, Zbor Glazbene škole, Katedralni zbor i Brass quintet Glazbene škole Požega.

Opširnije...

Predstojeća „Požeška  šetnja muzejskim ljetom 2017“ počinje izložbom slika  „Obitelj Bauer – Šnobl“ čije otvorenje je u srijedu, ali se niz izložbi u Gradskom muzeju nastavlja s još šest kulturnih događaja. - Ove godine, koja je četvrta u nizu,  imamo najveći broj izložbi, prijavilo se za cijelo ljeto od 21. lipnja do 24. kolovoza sedam sudionika. Muzej je nastojao ovaj program organizirati kako bi potaknuo likovnost u Požegi, ali zasluga za to pripada onima koji su osnovali svoje udruge, tečajeve, radionice i  društva – rekla je u uvodu Lidija Španiček,  muzejska savjetnica Gradskog muzeja u današnjoj najavi.

Opširnije...

Pobjedom Emanuele Katavić iz Kutjeva, koja je izvela pjesmu "Slavonijo lijepa", završeni su ovogodišnji 25.po redu Cvjetići glazbe u Pleternici. Drugo mjesto pripalo je Gabrijeli i Lauri Tripić iz Podvinja koje su se predstavile s pjesmom "Srce od šećera" dok je treća bila Gabrijela Jurić iz Požege s pjesmom "Hoću lom".

Opširnije...

Bogat i sportsko-plesni četverodnevni program u organizaciji Plesnog studija Marine Mihelčić završen je predstavom „U potrazi za Sofijom Prvom“ u Gradskom kazalištu. S preko trideset koreografija nastupilo oko stotinu djevojčica mlađih plesnih skupina.Kroz 70-etak  minuta trajanja izmjenjivale koreografije i kostimografije, uz veselu i dinamičnu glazbu, odabranu upravo za uzrast plesačica i njihove publike.

Opširnije...

Lana Bobek iz Trapara pobjednica je prve večeri 25.Dječjeg tamburaškog festivala "Cvjetići glazbe". Pjevala je pjesmu "Ti si želja mog života". Drugo mjesto je osvojio Stjepan Cvitić iz Golobrdaca s pjesmom "Šokadije malo ostalo" dok je 'najcvjetićem' proglašena Marta Morvaj iz Požege. Zaslužila je to pjevajući pjesmu "Lolo moja bećarino". Sve izvođače pratio je tamburaški sastav "Zlatna dolina".

Opširnije...

Izreka "Nikad nije kasno" na najbolji se način pokazala točnom u životu Anite Stojčević iz Zarilca, inače učiteljice razredne nastave u Kutjevu. Slikanjem se počela baviti prije godinu dana, u 45-oj godini, a nedavno je u Pleternici imala i prvu samostalnu izložbu!

Opširnije...

U prigodi Međunarodnog dana arhiva u gimnazijskoj knjižnici otvorena je izložba pod nazivom „Istaknuto mjesto u hrvatskoj kulturnoj i književnoj baštini gradonačelnika Požege Franje Cirakija“. Izloženo je priredio požeški odjel Državnog arhiva uz 170. obljetnicu rođenja i 105. godina smrti Franje Cirakija, koji je kao dugogodišnji gradonačelnik na toj dužnosti bio u razdoblju koje se  zbog tadašnjeg ubrzanog razvoja često naziva „zlatnim dobom“ Požege.  

Opširnije...

"Priča počinje bajkovito kao u nezaboravnim Lovrakovim romanima: kad se male ruke slože...grupa djece svojim entuzijazmom, kreativnošću, maštom, radoznalošću, upornošću započela je koncept današnje kulturne manifestacije koju su prepoznali odrasli i pomogli im" – napisala je ovo dr.sc.Vesna Vlašić o monografiji 25 godina Dječjeg tamburaškog festivala "Cvjetići glazbe" koja je predstavljena u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici. Monografiju je na temelju mnoštva tekstova, fotografija i drugog materijala, kao i vlastitog sjećanja, napisala jedna od inicijatorica, organizatorica i sudionica festivala dr.sc.Katarina Aladrović Slovaček.

Opširnije...

Vrijeme

Pozega Croatia Većinom oblačno (noć), 20 °C
Trenutno stanje
78%     11.3 km/h     33.491 bar
Prognoza
PET Min: 20 °C Max: 34 °C
SUB Min: 17 °C Max: 32 °C
NED Min: 21 °C Max: 32 °C
PON Min: 18 °C Max: 29 °C
UTO Min: 18 °C Max: 31 °C
SRI Min: 20 °C Max: 31 °C
ČET Min: 20 °C Max: 27 °C
PET Min: 17 °C Max: 26 °C
SUB Min: 14 °C Max: 26 °C
NED Min: 12 °C Max: 25 °C