20
Ned, Sij
0 Novi članci

MANJE ZNANO O POZNATIMA Gradonačelnik Darko Puljašić intenzivno trenira kickboxing a vješt je i u 'bauštelskim' poslovima!

Font

Za većinu građana Darko Puljašić je političar, gradonačelnik Požege, a neki bi, da ih zapitate, dodali kako je ne tako davno bio i ravnatelj Doma zdravlja. Kada ga vide u odjelu na nekom skupu, za govornicom ili kako se šali s djecom, teško da bi netko pomislio kako se on u slobodno vrijeme intenzivno bavi kickboxingom te da je vješt  i u – 'bauštelskim' poslovima! A upravo je tako.


-Da, većina ljudi to ne zna i, recimo da je to neka moja posebnost, ja se već dvije i pol, ili čak tri godine aktivno bavim kicboxingom u našem klubu "Bushido". To je, ne bih rekao agresivan, nego aktivan sport, onako, pravo 'muški' , gdje se, kroz jedan uistinu naporan trening, da 'ispuhati', istresti nekakvu negativnu energiju. Treniram tri puta tjedno-ponedjeljkom, srijedom i petkom- po sat i 15 minuta i moram priznati da me to ispunjava. To je sport u kojem možete naučiti nešto o samoobrani i krajnjem slučaju podići svoju fizičku pa onda i psihičku sposobnost. Razmišljate o tijelu, načinu kako sve funkcionira, o tome kako se obraniti u određenim trenucima...- ispričao je gradonačelnik.
Kao i mnogi dečkići, i požeški je gradonačelnik najprije slobodno vrijeme kratio na nogometnom igralištu. Odrastao u Dervišagi igrao je, naravno, s pionirima i kadetima nogometnog kluba "Dinamo". Osim nogometa, kaže, oduvijek ga je zanimao i pikado pa i danas često igra sa sinom. Zaigra i stolni tenis a da bi se posljednjih godina ipak najviše posvetio kickboxingu 'kriv' je jedan požeški odvjetnik.
-Vrbovao me je dugo pričama kako on trenira već par godina, kako je tu neprekidno prisutan jedan adrenalin...i moram priznati da me je to na kraju zaintrigiralo i odlučio sam otići probati. Najprije sam dobra dva mjeseca po gradu hodao plav što se, naravno, nije vidjelo jer sam bio odjeven, a onda sam odlučio da moram prestati redovito dobivati batine od njega. Počeo sam više trenirati kako bi mogao i uzvratiti. To je zapravo zdrav sport, bez ozljeda ako pazite i slušate trenera. Sada samnom ide i moj sin i to mi je najdraži sparingpartner. Mislim, uz ovakav posao gdje si neprekidno pod stresom, dobro je tri puta tjedno se dobro iznojiti, opustiti glavu i samo misliti o tome da se izmaknete kako vas boksačka rukavica ne bi dohvatila – zaključio je gradonačelnik Puljašić. Inače, trenutno je imao malu stanku u treningu a sve zbog jedne druge svoje zanimacije koju 'vuče' još iz najmlađih dana.
-Isto je malo poznato ali, ja znam puno o zidariji, volim zidati, raditi na mješalici... Još uz pokojnog djeda i oca, rado sam miješao beton i kad je nešto trebalo oko kuće napraviti, ja sam bio 'prvi konobar', odnosno 'konobar' na mješalici. I to me je uvijek ispunjavalo. Volim graditi,volim biti na gradilištu jer smatram da je to nešto što je posebno. Možda nemam baš neke velike vještine ali se jako trudim i sada se na gradilištu dobro snalazim organizacijski ali i na poslovima jer sam kroz godine naučio puno toga raditi. Ja recimo, ne volim kućanske poslove iako nastojim tu i tamo supruzi pomoći koliko mogu no, u pravilu, njena je kuća iznutra a moji su svi poslovi izvana. Nekidan sam baš nešto popravljao na krovu i ozlijedio sam si prst pa je to razlog zbog čega sam malo izbivao s treninga. Iza nove godine idem opet tri puta tjedno na kickboxing – zaključio je D.Puljašić.

TEKST: V.MIlković
FOTO: V.M. I privatna arhiva D.Puljašić

Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija