17
Sri, Lis
0 Novi članci

MANJE ZNANO O POZNATIMA Marina Mihelčić – uz ples velika su joj ljubav i životinje, studirala je na Veterinarskom fakultetu!

Font

Kada se danas kaže Marina Mihelčić, večini građana koji su čuli za nju, pred očima će se pojaviti mlade razigrane plesačice, mažoretkinje...i mnoštvo raznih priznanja koje je sa 'svojim djevojkama' osvojila u Hrvatskoj i svijetu. No, Marina, uz ples, ima još jednu veliku ljubav – životinje. I te su se 'ljubavi' kroz njen život neprestano ispreplitale.

Marina je odrasla u Zagrebu gdje je, u 5.razrdu osnovne škole, krenula i u baletnu školu. U 6. i 7.razredu već je plesala u kazalištu...i naporno učila jer, u baletnoj školi je bilo mnoštvo predmeta, od solfeggia do glume, a onda je još valjalo savladati i predmete iz osnovne škole. Pa ipak, 'vozila' je tako neko vrijeme 'na dva kolosjeka' shvaćajući pomalo koliko je težak život plesača.

-Uz ples, moja druga ljubav odmalena bile su životinje. Otac mi je bio liječnik i naša je kuća oduvijek bila puna životinja koje smo ili liječili, ili su bile ostavljene pa smo ih privremeno smještali kod nas. Živjela sam u svijetu životinja, bilo je tu svega, ne samo pasa i mačaka, imali smo i svinjicu...ali, meni su uvijek psi bili najdraži – prisjetila se Marina.

Nakon što je završila Gimnaziju, Marina se odlučila prijaviti na Kazališnu akademiju i Veterinarski fakultet. - Na kazališnoj akademiji sam prošla prvi krug ali sam zaključila da je to za mene 'prevelika tlaka' i da to ipak nije moj svijet – dodala je Marina. Ostala je tako 'veterina' gdje je došla do 3.godine a onda se, kako to često biva, u sve umiješala - ljubav!

-Još pred kraj srednje škole sam upoznala svog budućeg muža a kad sam došla do treće godine faksa, on je završio specijalizaciju. Želio je obitelj i trebalo se odlučiti. Tako sam s njim došla u Požegu, ima tome 35 godina. A sve vrijeme, zapravo, u meni je 'tinjao' i ples. Nakon što se rodila kći Iva, odlučila sam nastaviti s tim i najviše mogu zahvaliti gospodinu Pircu što mi je u to vrijeme pomogao oko prostora – ispričala je dalje Marina.

Iako se 'vratila' plesu, koji iz nje nikada nije ni 'otišao', Marina nije prestala voljeti životinje pa ipak, privremeno ih se morala odreći. - Svekrva nije voljela pse, draže joj je bilo cvijeće, a psi i cvijeće teško mogu zajedno – objasnila je Marina. Prije deset godina, nastavila je, sticajem nekih obiteljskih okolnosti, odlučili su kupiti dva psa: malog pinča, koji je u međuvremenu uginuo i zlatnu retrivericu Rori koja je i danas 'član obitelji'. S vremenom se broj pasa u kući Mihelčićevih počeo povečavati. - Prije šest godina dogodila se jedna situacija na našem Trgu gdje sam vidjela psića kako trčkara između automobila i svaki čas ga je netko mogao pogaziti. Uspostavilo se da nije ničiji, ponijela sam ga kući i to je sada naša mala Tika. Na putu prema Pakracu, kod šume iza Orljavca, jednom sam prilikom vidjela psića na cesti. Stala sam da ga uklonim, a kad sam otvorila vrata, on je jednostavno uskočio u auto. To je naša Miki a Adel su pronašli kao malo štene kod pleterničke škole. Bilo je ovako hladno kao ovih dana i domar ga je pustio u hol i nahranio. Zove moja trenerica i sve mi to kaže...i tako je Adel došla kod nas. Psi su sada dio naše svakodnevice i redovito obiteljski idemo u šetnju. Voditi ih na uzici po gradu bilo bi nemoguće pa ih zato potrpamo u automobil i odemo do Crkvenih Vrhovaca. Mi lagano prošetamo dva kilometra a oni se dobro istrče po šumi – završila je priču o svojoj 'drugoj ljubavi' Marina, uz dodatak: kad bi mogla, rado bi napravila utočište za pse.

TEKST:V.Milković

FOTO: H.Kusik

Vrijeme

Pozega Croatia Većinom oblačno (dan), 9 °C
Trenutno stanje
81%     11.3 km/h     33.695 bar
Prognoza
SRI Min: 8 °C Max: 22 °C
ČET Min: 7 °C Max: 20 °C
PET Min: 8 °C Max: 21 °C
SUB Min: 7 °C Max: 18 °C
NED Min: 6 °C Max: 16 °C
PON Min: 5 °C Max: 15 °C
UTO Min: 3 °C Max: 13 °C
SRI Min: 4 °C Max: 15 °C
ČET Min: 3 °C Max: 17 °C
PET Min: 5 °C Max: 15 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija