20
Pet, Srp
0 Novi članci

SAVJETI Božićno ukrašavanje doma

Font

Iako su mnogi već okitili božićno drvce, evo nekoliko savjeta za ukrašavanje cijelog doma kako bi ugođaj Božića bio još potpuniji. Savjeti su to s portala zena.hr

Ako nemate vremena i ideja za osmišljavanje kreativnih dekoracija, tu smo mi da vas malo inspiriramo i podsjetimo na čari koje ovo doba donosi. Predstavljamo vam nekoliko zanimljivih ideja kako ukrasiti dom za blagdane. Riječ je o vrlo jednostavnim i jeftinim ukrasima koje, uz malo truda i mašte, možete napraviti i sami u vlastitom domu.

Kad je o božićnom ukrašavanju riječ, ne možete pogriješiti. Samo dajte mašti na volju i uživajte. Neka slike govore i posluže vam kao neiscrpni izvor zanimljivih i inspirirajućih ideja


1. Započnite s ulazom

Dočekajte goste uz božićnu čaroliju. Na vrata objesite vijenac koji možete nabaviti po vrlo niskim cijenama, a možete ga izraditi sami od grana, malo zelenila i lišća. Dodaje malo šljokica i ukrasa i imate savršen božićni vijenac.
2.Objesite vesele čestitke

Za stvaranje dodatnog božićnog ugođaja sakupite sve božićne čestitke, objesite ih na konac ili vrpcu i  objesite ih po zidu, iznad kamina ili negdje drugdje u kući.
3.Božićne lampice

Božićnim lampicama možete ukrasiti prozor, namještaj ili drvce. Postoji nešto uistinu posebno u svjetlosti kojom obasjavaju hladne zimske večeri.
4.Mirisi

Za stvaranje dodatnog božićnog ugođaja nabavite eterično ulje cimeta, vanilije ili naranče. U istu svrhu mogu poslužiti i mirisni štapići koje možete nabaviti u drogerijama po vrlo pristupačnim cijenama. Ispecite božićne kolače i dopustite da se predivni mirisi šire kućom.
5.Koristite prirodne elemente

Prilikom izrade vlastitih ukrasa probajte koristiti elemente iz prirode. Otiđite u šumu i dobro otvorite oči, skupite borovo granje, lišće, češere, razne bobice, imelu, božikovinu i sve ostalo što bi vam moglo poslužiti prilikom izrade božićnih dekoracija. Osim što će lijepo izgledati, besplatni su i lako dostupni.
6.Mašnice i vrpce

Crvene i zelene vrpce mogu se koristiti kao jeftin božićni ukras, a njima možete ukrasiti prozore, kamin ili namještaj
7.Jestivi božićni ukrasi

Odličan primjer jeftinih ukrasa su kolačići u zanimljivim oblicima. Nabavite modlice u obliku zvjezdica, drvca, polumjeseca i slično, ispecite medenjake, ukrasite ih i dobili ste zanimljive božićne ukrase kojima možete okititi bor ili ih objesiti negdje po kući
8.Oživite stepenište

Ako u kući imate stepenice ukrasite ih vijencem, lampicama, čestitkama i drugim božićnim dekoracijama.
9.Neobični ukrasi

U nastavku pogledajte nekoliko neobičnih ideja koje vam mogu poslužiti kao inspiracija za izradu jedinstvenih božićnih dekoracija. (izvor: zena.hr)

Vrijeme

Pozega Croatia Sunčano, 18 °C
Trenutno stanje
69%     6.4 km/h     33.458 bar
Prognoza
PET Min: 16 °C Max: 29 °C
SUB Min: 17 °C Max: 31 °C
NED Min: 18 °C Max: 27 °C
PON Min: 18 °C Max: 27 °C
UTO Min: 19 °C Max: 26 °C
SRI Min: 18 °C Max: 27 °C
ČET Min: 18 °C Max: 24 °C
PET Min: 17 °C Max: 26 °C
SUB Min: 19 °C Max: 27 °C
NED Min: 18 °C Max: 27 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija